Wpisz kod pocztowy i sprawdź, czy jesteś w zasięgu naszej dostawy. WWW
Przykro nam, ale w tej chwili nie obsługujemy dostaw w tej lokalizacji. Skontaktuj się z nami, aby sprawdzić, czy jest możliwość uzgodnienia indywidualnej dostawy w obrębie podanego kodu pocztowego. kontakt@smacznietak.pl lub 798 163 481
Jezeli chcesz aby nasz pracownik skontaktował się z Tobą, wypełnij poniższy formularz.
ilość znalezionych towarów: 2

WOŁOWINA I WSPANIAŁA, KRÓLOWA MIĘS, POWRACA NA POLSKIE STOŁY

Wołowina była potrawą królów i arystokratów przez stulecia, również w Polsce. Dziś przyrządza się ją rzadziej, a szkoda. To źródło tłuszczów nienasyconych, białka — i wielkiej kulinarnej przyjemności.

To doskonałe mięso dla sportowców czy osób ćwiczących amatorsko: zawiera więcej żelaza niż kurczak, białko jest łatwo przyswajalne, L-karnityna zwiększa wytrzymałość, a alanina pomaga zamienić cukry w białko.

Jaka wołowina, taka potrawa

Wołowina straciła na popularności głównie z powodu przekonania, że jest trudna w obróbce. Uważano je za mięso 'poważniejsze', bardziej wymagające od kucharza. Tak jednak nie jest — po prostu, im lepszy produkt wyjściowy kupimy, tym doskonalszych efektów można się spodziewać, na talerzu i w naszych organizmach. Stosując tak wspaniałe mięso, jakie znajdziesz na tej stronie, możesz śmiało testować kolejne przepisy.

Zalety wołowiny są istotne szczególnie dla osób uprawiających sporty, zawodowo bądź amatorsko. Aż połowa tłuszczu to cenne nienasycone kwasy tłuszczowe, a dzięki standardom hodowli ilość tłuszczu w mięsie wyraźnie spadła. To dodatkowa korzyść dla osób będących na diecie. 'Dobre' jest również białko, szczególnie łatwo przyswajalne dla organizmu. Duża ilość witaminy B12 pomaga w dotlenianiu mięśni, a witamina B6 uczestniczy w ich regeneracji i budowie po wysiłku. Są to więc kluczowe składniki, gdy pracujemy nad formą. Następnym bardzo cennym prezentem dla organizmu jest wysoka zawartość L-karnityny, naturalnego suplementu wspomagającego odchudzanie (dzięki wpływowi na przemianę materii). Karnityna uczestniczy w procesie zamiany kwasów tłuszczowych w energię; jej niedobór powoduje osłabienie mięśni szkieletowych i niewydolność serca. Przeciwdziała też tzw. zakwasom. To nie koniec — wołowina wyróżnia się też wysoką zawartością żelaza; jest go nawet więcej niż w kurczaku. Następny cenny składnik to alanina, aminokwas pomagający zmieniać cukier w białka. Chroni to mięśnie przed spaleniem podczas cięższego wysiłku.

Tę listę zalet można by kontynuować. Wołowina to mięso ulubione przez smakoszy i sportowców (często to te same osoby ;). 

Smacznie tak! zaprasza na wołowinę, jakiej jeszcze nie znałeś.

Więcej o naszej wołowinie można się dowiedzieć na stronie Kocham Wołowinę

Banner

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel